Fokus på hälsa

Fler sensorer i nästa Appleklocka

Apple Watch kommer ut först under början av 2015, men rykten om vad nästa version av klockan ska innehålla har redan börjat cirkulera.

Publicerad Uppdaterad

Enligt Reuters finns det redan konkurrenter på marknaden med samma funktioner som Apple Watch kommer att erbjuda. Reuters källor menar att det främst är finesserna med koppling till träning och hälsa som inte når upp till förväntningarna och därför finns det redan planer på en ny klocka med ytterligare sensorer och mer kvalificerade hälsofunktioner.

Sannolikt har Apple medvetet valt bort sensorer och appar som gör klockan för ”medicinsk” – både för att hålla nere kostnaden och för att undvika att den måste granskas av myndigheten Food and Drug Administration (FDA).  Om nästa generation är inriktad på att klara ett FDA-godkännande skulle den exempelvis kunna innehålla sensorer för mer kvalitetssäkrad pulsmätning eller kontroll av blodets syresättning. En annan sannolik utveckling är appar som går bortom träning och fitness – till exempel att dela mätvärden med läkare eller sjukgymnast.