https://www.mobil.se/nyheter/fler-windowslurar-p-g-ng-fr-n-hp
562426
Nyheter
Mellanpris

Fler Windowslurar på gång från HP

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/hp-elite-x3.jpg?itok=ZxhWXsid', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/hp-elite-x3.jpg?itok=ggRZqrPW', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/hp-elite-x3.jpg', w: 2000, h: 1330, title: ' ' },]
HP nöjer sig inte med toppmodellen X3, utan vill bredda floran av Windowsmobiler.

HP Elite X3 var en riktigt intressant historia när den visades upp på Mobile World Congress i början av året. Sedan dess har den hunnit släppas i butik, bland annat här i Sverige, och vi jobbar på att försöka få in den för test.

X3 gör HP till något av en unik spelare. Det är nämligen den enda toppmodellen med Windows 10 Mobile som släppts på våra breddgrader i år (Acer har fått ur sig en budget och en mellanprisvariant och Microsoft själva fick ur sig lågprisluren Lumia 650) i år. Att vara i stort sett ensam på planen verkar däremot inte bekymra HP särskilt mycket, som istället ser ut att vilja satsa vidare på systemet.

Under nästa år, troligen kring CES-mässan i januari, ser det ut som att HP kommer visa upp en billigare variant av X3 mer inriktad mot konsumentmarknaden. Enheten, som ännu inte har något namn, ska köra på Qualcomms Snapdragon 600-serie som systemchip (istället för det 820-chip som sitter i X3) men vi kan alltid hoppas på att enheten blir kompatibel med laptopdockan och hela det tänket som gjorde att X3 utmärkte sig.

Om den blir verklighet och om den kommer hit återstår än så länge att se.

Ämnen