https://www.mobil.se/nyheter/flera-forbattringar-av-office-for-android-pa-gang-inom-kort
565521
Nyheter
Släpps någon gång i juli

Flera förbättringar av Office för Android på gång inom kort

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/skarmavbild_2018-06-29_kl._08.52.32.png?itok=t677rBL_', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/skarmavbild_2018-06-29_kl._08.52.32.png?itok=eh0gn1OJ', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/skarmavbild_2018-06-29_kl._08.52.32.png', w: 1077, h: 592, title: ' ' },]
Microsoft utlovar nu att man kommer att genomföra en rad förbättringar av sin produktivitetssvit Office för Android. De nya funktionerna ska rullas ut ”någon gång under juli månad”.

Den som är en så kallad Office Insider kan redan nu testa flera av de funktioner som inom kort kommer att rullas ut till den skarpa versionen av Office för Android. Andra får vackert vänta ett tag till. Exakt hur länge är oklart, men en utrullning av de nya funktionerna är utlovad till juli månad, så det handlar inte direkt om någon oöverskådlig väntetid. Och det bjuds på nyheter för de flesta av apparna i sviten.

Jämnt fördelat

Det ska handla om ungefär lika många nyheter för varje enskild del av Office-paketet, med undantag för Excel som inte nämns överhuvudtaget i sammanhanget. Outlook kommer att förses med ett ”stör ej-läge” som gör att man kan stänga av notifieringar om e-post, och den efterfrågade möjligheten att radera kontakter blir till slut också verklighet. Word kommer att få en säkerligen efterlängtad ordräknare och dessutom ska appens zoomfunktion ha blivit betydligt bättre. När det gäller Powerpoint så kommer användarna att få tillgång till både kommentarer och anteckningar och det kommer att bli enklare att både läsa och redigera dokumenten. Microsoft har även gjort det smidigare att dela skärmdumpar och foton med andra användare via Powerpoint.