Rykten om panik

Flera Iphone 8-finesser kan saknas vid lanseringen

Iphone 8 kan lanseras utan vissa funktioner.

Källor till publikationen Fast Company hävdar att Apple till följd av mjukvaruproblem kan tvingas att lansera Iphone 8 utan vissa av telefonens finesser.

Publicerad Uppdaterad

Rykten om förseningar av diverse komponenter och funktionalitet har präglat rykteskarusellen runt Iphone 8 under lång tid. Nu kommer ytterligare uppgifter från källor till den ofta välinformerade publikationen Fast Company, som antyder att Iphone 8 kan komma att lanseras utan flera av de finesser och funktioner som sagts vara aktuella med det nya flaggskeppet. 

Får uppdateras senare

Apple ska enligt källorna har jobbat intensivt med att försöka komma till rätta med problemen, som i huvudsak rör trådlös laddning och systemet för ansiktsigenkänning. Med tanke på att felen påstås vara i huvudsak mjukvarurelaterade, så kommer telefonen att kunna lanseras med stöd för de nämnda funktionerna, men de kommer att aktiveras först med en senare uppdatering. 

Fler rykten om förseningar

Att det skulle vara problem med just ansiktsigenkänningen har inga tidiagre uppgifter gjort gällande. Däremot så har det förekommit en hel del obekräftade uppgifter om att den trådlösa laddningen kan försenas, liksom att den kommer att kosta extra. Det är emellertid många veckor kvar till lanseringen av Iphone 8 och mycket kan fortfarande åtgärdas. Även Iphone 7 Plus drabbades förra hösten av en liknande försening när det gällde porträttläget för foton. 

Källa