https://www.mobil.se/nyheter/flera-iphone-x-problem-tg-rdade-i-ny-ios-uppdatering
564324
Nyheter
Barnsjukdomar

Flera Iphone X-problem åtgärdade i ny IOS-uppdatering

Flera av de problem som nyblivna Iphone X-ägare rapporterat om ätgärdas nu i en uppdatering av IOS. Bland annat ska telefonerna nu vara responsiva även vid minusgrader.

Nej, Iphone X har inte sluppit undan barnsjukdomar. Problemen har däremot överskuggats av två saker: De extremt många barnsjukdomar som drabbat Googles nya Pixel 2- och Pixel 2 XL-enheter, samt den betydligt större mängden hyllningar av enheten som publicerats. Men visst har det förekommit en del knas. Den kanske mest uppmärksammade buggen är att bokstaven i vid vissa tillfällen förvandlats till ett a och ett frågetecken i en ruta. Dessutom har flera användare rapporterat om att deras skärmar slutat fungera vid minusgrader. 

Fixas i IOS 11.1.2

Men nu har Apple rullat ut version 11.1.2 av sitt mobila operativsystem IOS, och i den versionen åtgärdas flera problem och buggar. Dels råder uppdateringen bot på just problemet med skärmar som inte svarar vid minusgrader, dels åtgärdar man ett problem som leder till bildstörningar i både videoklipp och så kallade Live Photos. Vad gäller problemet med bokstaven i så åtgärdades det redan i den förra uppdateringen av IOS. Uppdateringen finns tillgänglig nu, och som alltid när det är dags att uppdatera, så bör man förstås ta en backup först.