Förbättringarna fortsätter komma

Flera populära appar och tjänster får stöd för Samsungs AI-assistent Bixby

Samsung ångar på med sina försök att göra Bixby till en relevant och duglig utmanare till såväl Amazon Alexa som Google Assistent. I samband med CES-mässan i Las Vegas så har man nu aviserat samarbeten med en rad populära appar och tjänster.

Publicerad Uppdaterad

Det är ingen enkel uppgift Samsung har framför sig, när man ska försöka få de svårflirtade konsumenterna att börja använda AI-assistenten Bixby. Dels har den fortfarande en rad tillkortakommanden jämfört med konkurrenter som Amazon Alexa och Google Assistent. Dels har den inte lyckats få något vidare fotfäste så här långt. Är det något företag som har förutsättningarna att lyckas så är det dock Samsung. Man har resurserna som krävs för utvecklingen av assistenten, och man har ett enormt och näst intill unikt ekosystem av produkter som Bixby kan användas med. Och Samsung tycks inte ha några som helst planer på att kasta in handduken. I samband med CES-mässan i Las Vegas kommer nu nämligen besked om en rad intressanta samarbeten med olika tjänster och appar, som kommer att fungera med Bixby.

Blir en öppen AI-plattform

Inte minst Google Play, Google Maps och Youtube kommer att fungera med Bixby framöver. Dessutom har man samarbeten på gång med IheartRadio, Uber och Ticketmaster. Samsung säger i ett uttalande att Bixby må ha börjat som ett smartare sätt att använda företagets Galaxy-telefoner, men att assistenten nu är på väg att utvecklas till mer av en öppen AI-plattform med stöd för mängder av olika slags enheter. Utöver tv-apparater, kylskåp och tvättmaskiner så är Bixby även på väg till diverse robotplattformar och infotainmentsystem för bilar. Om och när Bixby får ett större genomslag återstår att se, men det råder inget tvivel om att Samsung jobbar intenstivt på saken. 

Källa