Mobilize Your Business Mobil Expo

Flic närmar sig crowdfunding-start

Svenska Shortcut Labs har fått mycket uppmärksamhet med sin knapp Flic och med alla delar på plats ger de sig nu ut till allmänheten.

Publicerad Uppdaterad

Flic har fått mycket uppmärksamhet viralt den senaste tiden. Vad det handlar om är en liten knapp som via Bluetooth snackar med mobilen eller surfplattan. Vad exakt den gör när du trycker på den ska vara upp till dig, starta en spellista, tända en lampa, ta ett foto med telefonen eller vad det nu kan vara. Det hela påminner lite om hur många trodde att NFC skulle användas för några år sedan, även om det inte riktigt slog som det var tänkt. Shortcut labs, som ställer ut på Mobilize Your business Mobil Expo idag, tänker sig att deras lösning med Bluetooth kommer att vara betydligt mer flexibel då bluetooth finns i fler telefoner (läs Iphone, då Apples NFC i Iphone 6 är låst till betallösningen Apple Pay) men också att tekniken har lite längre räckvidd än NFC.


Den lilla knappen har gått en vända genom en amerikansk teknikinkubator, där bland annat hårvarulösningen slipats inför produktion och fabriker som ska producera enheten engagerats. Med det i ryggen siktar Shortcut Labs på att dra igång en crowdfunding-kampanj framåt mitten av november, för att sedan kunna leverera de fysiska knapparna under mars nästa år.