https://www.mobil.se/nyheter/folj-iphone-lanseringen-i-kvall
565874
Nyheter
Tre nya Iphone och kanske mer

Följ Iphone-lanseringen i kväll

I kväll är det slut på hemlighetsmakeri kring årets nya Iphones. Kanske får vi även se nya klockor och annat. Här följer du lanseringen.

Apple livestreamar sitt event, som äger rum på Steve Jobs Theater på företagets campus i Cupertino. Mätt i svensk tid börjar eventet klockan 19.00, och det livestreamas här. Observera att du måste använda antingen Safari på en Iphone, Ipad eller Mac, eller Microsoft Edge på PC för att vara säker på att kunna följa eventet, även om nyare versioner av Firefox och Chrome också ska kunna streama det.

Vad är det då vi kommer att få se i kväll? Först och främst kan vi vara relativt säkra på att få se tre nya Iphones, även om namnen på dem fortfarande är oklara. En är en ren uppföljare på Iphone X, fast eventuellt med lägre prislapp, en blir en plusmodell enligt samma mönster, och den sista ser ut att bli en billigare modell men fortfarande med stor skärm. Det är den sista som vi här fått en läckt bild av på lanseringsdagen.

En skarp version av senaste Ios brukar också komma med lanseringen. Det är förmodligen inte det enda vi får se Apple släppa. En ny version av Apple Watch är nog också att räkna med, och den ser ut att kunna innehålla en del nyheter för hälsomätning jämfört med Apple Watch Series 3. Det har också spekulerats i att frasen Gather Round som används till lanseringen betyder att nya Apple Watch får rund urtavla, men det får ses som en högoddsare.

Mindre sannolikt är också att vi får se nya Ipads. Apple har enligt ryktena en ny Ipad Pro på gång, men man brukar spara dem till ett event senare under hösten, kanske i kombination med att nya Macbook släpps.

Det är inte osannolikt att Apple har en och annan överraskning också, i form av produkter som ligger längre fram i tid och som det därför inte hunnit läcka ut bilder och information om i samma utsträckning. I kväll får vi se. Mobil.se rapporterar förstås om de nya produkterna direkt när de lanseras i kväll.

Källa