Även andra kan bli utan

Forbes: LG G6 får inte Snapdragon 835

Enligt en reporter på Forbes kommer LG G6 inte att få Qualcomms senaste chipset, utan förra årets Snapdragon 821.

Publicerad Uppdaterad

Den välrenommerade affärstidningen Forbes citerar en anonym källa med god insyn i branschen när man rapporterar att LG G6 kommer att bli utan Qualcomms toppchipset Snapdragon 835. Orsaken ska vara att Samsung väntas använda upp hela produktionen av de första leveranserna av Snapdragon 835 till Galaxy S8. Det är Samsung som tillverkar Snapdragon 835 åt Qualcomm i sina halvledarfabriker, och det är inte orimligt att det ingår i avtalet att Samsung får första tjing på chipsetet när det börjar produceras.

Eftersom Samsung Galaxy S8 inte väntas börja säljas förrän i slutet av april betyder det att de tillverkare som vill lansera mobiler på Mobile World-mässan i Barcelona i slutet av februari antingen får visa upp mobiler som inte börjar säljas förrän i slutet av maj eller senare, eller välja ett annat chipset med lägre prestanda.

Enligt Forbes reporter ska LG ha valt det senare, och använder Snapdragon 821 i LG G6. Förutom Forbes anonyma källa stöds det av LG:s tidigare beteende. LG G4 hade inte Qualcomms toppchipset som då hade problem med överhettning utan valde det något långsammare Snapdragon 808. Reportern citerar även en intervju han gjorde med LG i december där företagets representant sade att "det är viktigare att vi har chipset som är beprövade och fungerar än att alltid ha det senaste, snabbaste".

Nu är knappast LG ensamma om att ställas inför detta dilemma, så frågan är hur övriga mobiltillverkare har valt att hantera situationen. HTC har ännu inte meddelat något om en uppföljare till HTC 10, och vi har inte sett några läckta bilder eller specifikationer. Det talar för att deras toppmodell inte kommer att lanseras på Mobile World Congress, och att de väntar ut tillgång på Snapdragon 835.

Sony visade redan förra året att de inte räds visa upp en mobil i februari som börjar säljas i juni, så vi kan nog räkna med en toppmodell som kommer senare från dem på Mobile World Congress. Nokia, som ny tillverkare med gammalt varumärke har inga krav på sig att leverera i förtid.

Bland övriga tillverkare vi vet lanserar på MWC finns Huawei och Lenovo. Huawei tillverkar sina egna chipset och berörs därför inte av hur det går för Snapdragon 835. Lenovo, slutligen, lanserade sin toppmodell Moto Z så sent som i september, och det är därför inte omöjligt att man planerar att visa något mer nischat i februari.

Vad tycker ni? Vore det en stor besvikelse om LG G6 blev utan Snapdragon 835, eller har prestandaracet spelat ut sin roll? Skriv och kommentera!

Källa