Två versioner?

Förpackning till Galaxy S5 läckt

En bild som sägs föreställa kartongen till Galaxy S5 ger oss nya specifikationer, samtidigt som det verkar som om telefonen kommer att släppas i två utgåvor.

Publicerad Uppdaterad

Det är, som synes, samsunggalaxys5.nl som hittat en bild på något som sägs vara kartongen till Galaxy S5. Enligt lådan är specifikationerna ganska mycket av det vi hört från andra källor, med kamera på 20 megapixel, fyrkärnig processor på 2,5 gigahertz och tre gigabyte minne. Lite underligt är väl att det enbart refereras till inspelning av video i 1080p, då upprepade rykten pratat om 4k-inspelning.

På andra håll har det dykt upp prestandatester av två olika modeller av S5 (se bildspelet ovan), med olika specifikationer. Samsung har använt sig av olika systemchip beroende på vilken marknad telefonerna har släppts på i flera år, så det är egentligen inget konstigt. Vad som visas här är istället lite större skillnader än enbart systemchippet, främst i form av att Snapdragon-modellen av luren skryter med en skärmupplösning på 2560x1440 pixel, medan Exynos-varianten förvisso har åtta processorkärnor men samtidigt ”bara” full HD-upplösning. Snapdragon-varianten har dessutom tre gigabyte i arbetsminne, medan Exynos-modellen bara har två.

Antingen betyder det att vi får se två modeller av Galaxy S5 den 24:e februari, kanske åtskilda av landsgränser i vanlig ordning, eller så hänvisar den ena till den beryktade Galaxy F5 som i sin tur ska vara den riktiga toppmodellen med metallskal.