Stor efterfrågan försenar säljstarten

Försenad till Sverige: Vikbara Razr nu för förbeställning – levereras i februari

Motorolas vikbara Razr som blev officiell i november förra året kan nu förbeställas i Sverige.

Publicerad Uppdaterad

Säljstarten var tidigare satt till den 24 januari, alltså idag, med möjlig förbeställning från 8:e januari. Nu har dock säljstarten förtelefonen skjutits fram i tiden. Förbeställa kan du göra redan nu, hos Tele2 som är exklusiv operatör för telefonen, men Motorola Razr kommer inte att börja levereras förrän den 6:e februari. Detta bekräftar Peter Lundkvist, nordisk marknadschef på Motorola för Mobil.

Den vikbara Motorola Razr är, som namnet antyder, en vikbar telefon som, istället för att erbjuda en extra stor skärm när den viks ut har en normalstor skärm men blir mindre och smidigare när den viks ihop. Motorola Razr saknar plats för fysiskt simkort och har bara så kallat esim. En del av samarbetet mellan Motorola och Tele2 handlar därför om att säkerställa att det fungerar smidigt.

När Mobil fick möjligheten att snabbtesta den nya Razr under det europeiska lanseringseventet i London fann vi att till skillnad från andra vikbara telefoner har lyckats bra med att dölja vecket i skärmens mitt. En lätt vågighet kan skönjas, men inte mycket mer. Trots att den inte har det allra snabbaste chippet märktes innga brister i prestandan när vi fick prova telefonen. Prislappen på 18 000 kronor gör ändå att du ska vara ganska sugen på just den här viklösningen för att inte välja någon av konkurrenterna.