M8 Mini eller One Mini 2

Första bilden på HTC:s nya Mini

Delvis dold av ett skyddande skal ser vi här vad som sägs vara den kommande minimodellen av HTC:s One M8.

Publicerad Uppdaterad

Det ryktas att en miniversion av HTC:s nya flaggskepp One M8 ska vara nära förestående, och nu har det dykt upp bilder på en mobil i ett skyddande skal som sägs vara den kommande mobilen. I vilket fall är det en mobil som är mycket lik One M8 men med en viktig skillnad.

Den dubbla kameran från storebror One M8 ser ut att saknas på minivarianten. Enligt uppgift ska den ha en vanlig 13-megapixelkamera utan HTC:s Ultrapixel-teknik. Det sistnämnda är inte nödvändigtvis negativt, Ultrapixel-tekniken har enligt vår erfarenhet alltid lovat mer än den hållit, och vi har fått bättre bilder från vanliga mobilkameror.

Övriga rykten om HTC One M8 Mini säger att den ska ha en 4,5-tumsskärm med upplösningen 1280 x 720 pixel, chipsetet Qualcomm Snapdragon 400 med fyrkärnig processor, Android 4.4 Kitkat, 1 gigabyte arbetsminne och 16 gigabyte lagringsminne.

Namnet, förresten. Enligt den ofta pålitliga källan Evleaks ska telefonen inte heta One M8 Mini, utan One Mini 2. Å andra sidan hade Evleaks fel om just namnet på HTC One M8, som hen förutspådde skulle heta The All New One.

Källa