Penna

Första bilden på Samsung Tab S3 läckt

Samsungs storspelare på Mobile World Congress har hamnat på bild.

Publicerad Uppdaterad

Vi får inte se Galaxy S8 på Mobile World Congress (hela telefonen i alla fall). Istället ryktas det att det blir surfplattor som tar plats på scen. Dels ryktas det lite löst om en ny platta i Pro-serien med Windows, men även en uppföljare till Tab S och S2. Inte helt oväntat då döpt till Samsung Galaxy Tab S3.

Galaxy Tab S3 har nu fångats på vad som sägs vara en läckt pressbild, vilket ni kan se här ovan. Huruvida det är en riktig bild återstår att se. Men det är en surfplatta från Samsung med penna, även om bilden är fejk lär den inte vara speciellt långt från sanningen.

Tab S3 spås följa samma linje som tidigare plattor, med Amoled-skärm på 9,7 tum (enbart den storleken denna gång) och upplösningen 2048 x 1536 pixel. Av oklar anledning kommer motorn vara den förhållandevis föråldrade Snapdragon 820 (förhoppningsvis drar det i så fall ner priset en del) kombinerat med fyra gigabyte arbetsminne och 32 för lagringen.

Pennan i fråga kommer att vara av samma typ som tidigare S Pen-pennor till bland annat Galaxy Note-serien. Däremot kommer det inte att finnas något speciellt fack för pennan inuti plattan till följd av dess tunna design.

Är en supertunn surfplatta tillräckligt för att få dig att köpa nytt inom det området?