Annons

Imponerande byggkvalitet

Första intrycket: Nokia N1 med Android

Nokias androidplatta säljs redan i Kina, men nu har vi fått testa den.

Publicerad Uppdaterad

Nokia överraskade när de i november förra året lanserade en surfplatta med Android. Det handlar om en relativt billig surfplatta som använder den senaste versionen av Android tillsammans med Nokias hemskärmsapp Z Launcher. När jag nu en kort stund fått testa plattan på Mobile World Congress är jag riktigt imponerad av byggkvaliteten.

Plattan är gjord av ett stycke aluminium och byggkvaliteten känns riktigt bra. Den som hade väntat sig en platta som känns billig möter istället något som har samma klass som den Ipad Mini formgivningen påminner om. Ytan är matt och plattan ligger bra i handen. Nokias hemskärmsapp Z Launcher innebär att du skriver en bokstav med fingret på skärmen för att få upp den app du söker, en kontakt eller för att genomföra en internetsökning. Vill du se alla dina appar i en lista sveper du åt vänster på skärmen. Just skärmen är för övrigt bra och på mässan kan man med alla spotlights märka att den inte har problem med reflektioner i skärmen. Kartappen i plattan är så klart Nokias eget Here Maps. Framförallt är det dock byggkvaliteten som imponerar och då särskilt i kombination med prislappen.

Än så länge finns inga uppgifter om när den kan köpas i Sverige och Nokias demopersonal på plats har inga nyheter på det området att leverera.