Dubbelt nytt från Fitbit

Första läckta bilderna på nya Fitbit-klockorna

Fitbit arbetar med Fitbit Sense 2 och Versa 4 med nygammal klassisk design.

Publicerad Uppdaterad

De första bilderna av Fitbits kommande smartklockor Sense 2 och Versa 4 har dykt upp, och de visar upp relativt klassisk men inte utan förändringar.

Fitbit Sense 2 visar upp en övergripande som liknar den i föregångaren från 2020, men ringen som bland annat användes för att registrera elektrokardiogram har försvunnit och sensorerna har placerats i själva skärmen. En annan förändring är att klockan har fått en fysisk knapp istället för touchknappen som har inbyggd i boetten på föregångaren. Även undersidan visar upp en annan struktur för de inbyggda sensorerna, och markeringar visar att enheten kommer att ha elektrokardiogram, temperatursensor, GPS samt tåla vatten ner till 50 meter.

Fitbit Versa 4 har en design som påminner mycket om den lyxigare Sense 2 med sina rundade former och fysisk knapp på boetten. Den kommer däremot inte att erbjuda elektrokardiogram eller temperatursensor, men innehåller däremot GPS samt ska tåla vatten ner till 50 meter.

Fitbit har ännu inte sagt något om några lanseringsplaner för de två enheterna, men kan komma att hamna i direkt konkurrens med Googles smartklocka Pixel Watch som är tänkt att lanseras senare i år - Google äger ju som bekant Fitbit.

Källa