Vikbara i bildläcka

Första officiella bilderna på Samsung Galaxy Z Fold 5 och Flip 5

En anonym läcka har släppt var som sägs vara de fösta officiella pressbilderna av Samsungs kommande vikbara mobiler I galaxy Z-serien.

Publicerad Uppdaterad

Samsungs nästa Galaxy Unpacked-evenemang den 26 juli närmar sig, men redan nu har de första officiella bilderna av de kommande Galaxy Z Fold 5 och Galaxy Z Flip 5 dykt upp. Det är publikationen MySmartPrice som har publicerat dem via en anonym källa, och Fold 5 uppvisar väldigt många likheter med föregångaren Galaxy Z Fold 4. En av få synliga skillnader är de tunnare kanterna runt den vikbara skärmen.

En annan designmässig skillnad, även om det inte framgår av den publicerade bilden, är det nya gångjärnet som ska vara tåligare och ge en tunnare glipa när mobilen är stängd.

Flip får större liten skärm

Mer händer då i form av nyheter i systermodellen Flip 5. Där får den yttre skärmen större utrymme och visar bland annat en musikspelare så att du enkelt från utsidan kan se och även styra vad som spelas. Telefonens två yttre kameror in kräktar till viss del på denna skärmyta så att skärmen får en flik. Tidigare i veckan kom, ännu ej bekräftade uppgifter om att Samsung samarbetar med Google för att skapa anpassade appar som utnyttjar den yttre skärmen.

Källa