Två varianter

Första ryktena om Microsofts kommande flaggskepp

Microsoft har lovat en flaggskeppsmobil till hösten, och nu kommer de första ryktena om inte en utan två varianter.

Publicerad Uppdaterad

Microsoft har under det senaste året pumpat ut en strid ström av budgetmobiler, den ena mer prisvärd än den andra, men mobilerna med toppspecifikationer har uteblivit. Microsoft har fått frågan så ofta att man offentligen har gått ut och lovat en ny toppmodell i samband med Windows 10-lanseringen.

Nu har det första ryktet om denna mobil nått oss. Eller dessa ska vi skriva, för enligt ryktet kommer det att röra sig om två varianter, en normalstor mobil med en skärm kring 5,2-tum, och en phablet med kanske 5,7 tums skärm. Detta enligt en anonym källa som Nokia Power User citerar. Det vill säga samma lösning som med Lumia 640 och 640XL, och i brist på bättre kan vi kalla dem Lumia 940 och 940XL. Enligt källan planerar Microsoft att maxa specifikationerna på mobilerna för att inte anklagas för att ligga efter, så vi kan nog räkna med Snapdragon 810 som processor och högupplöst skärm, och enligt källan en Pureview-kamera på 24-25 megapixel och en frontkamera på minst 5 megapixel.

Telefonerna kan också komma att få någon form av styrning med 3D-gester, en funktion som var aktuell redan i en toppmodell som lades ner förra året, och inbyggt stöd för pekpenna.

Microsoft ska också ha två telefoner i mellanprisklass på gång, som, återigen i brist på verkliga produktnamn, kallas Lumia 840 och 740XL. Den förra ska vara en uppföljare till Lumia 830, med liknande design men bättre processor, 5-megapixelkamera på framsidan och 13-14-megapixels Pureview-kamera bak. Skärmstorleken väntas vara kring 5 tum.

Den senare väntas ha en skärm på 5,5 till 5,7 tum och en kamera med specar liknande Lumia 840 men utan Pureview-teknik.

Inga bilder finns på någon av modellerna, mobilen på bild ovan är en Lumia 830.

Källa