Tre sensorer

Första stekpannan med bluetooth

Smartypans uppkopplade stekpanna förenklar matlagningen.

Publicerad Uppdaterad

Den sensorbestyckade stekpannan från Smartypans mäter matens vikt, temperatur och vattenhalt. Mätvärdena levereras via bluetooth 4.0 till en app som både utgör display för sensorerna och innehåller ett receptbibliotek. 

Den inbyggda vågen i stekpannan ska medföra att man slipper kladda ned måttsats och hushållsvåg – via appen kan man följa tillagningsinstruktionerna steg för steg och få direkt återkoppling när tillräckligt mycket av en ingrediens hamnat i pannan.

En annan fördel som framhålls av stekpannans utvecklare är att den anpassar recepten efter spisen. Oavsett om du använder gasspis, induktion eller lägereld talar stekpannan om hur temperaturen behöver justeras och när maten är tillräckligt varm.

Tyvärr är det ännu inte känt när eller ens om detta oumbärliga husgeråd kommer bli tillgängligt. Smartypans samlar just nu i pengar via sajten Indiegogo och har fortfarande långt kvar till det uppsatta målet. Om Smartypans lyckas samla in pengarna kommer stekpannan börja levereras i november 2015 tillsammans med en app för Android. Appar för Ios och Windows ska följa därefter.

Källa