Annons

En snabbtitt

Första testet: Spotify offline i Samsung Gear S3

Vi har testat hur Spotifys första smartklockeapp med offlineläge fungerar.

Publicerad Uppdaterad

Spotify har funnits en tid för smartklockan Gear S3, men det var först den 19 juni som det blev möjligt även att spara musik för att spela även i offlineläge. Det här gör att du till exempel kan spela musik från klockan till ett par trådlösa bluetoothhörlurar på joggingrundan utan att behöva ha med dig telefonen. Vi ville så klart testa hur det fungerar i praktiken.

I filmen nedan kan du se i korthet hur det går till.

Efter att ha laddat ner Spotify-appen i sin senaste version till klockan från Galaxy Apps letar jag efter ett läge där jag får välja offlineläge, men det som finns att välja på är Streamat, eller som fjärrkontroll till Spotify i mobilen. Snabbt märker jag att det på varje individuell spellista i klockappen finns en knapp för nedladdning och det är så klart den jag ska använda. Ett tryck där gör att den valda spellistan på 88 låtar laddas ner och lagras lokalt i klockan. Det tar ett par minuter via wlan och när jag sedan sätter klockan i flygplansläge, kan jag fortfarande spela den nedladdade musiken.

För att det här ska fungera krävs att man utöver en Galaxy Gear S3 eller föregångaren Gear S2 och Spotify-appen även har en Android-telefon. Trots att Gear S3 fungerar även tillsammans med Iphone kräver den här Spotify-funktionen att klockan är parkopplad till en Androidmobil. Iphoneanvändarna med Gear S3 får vänta en tid innan det fungerar även där.