Annons

Riktigt fina specifikationer

Fossil släpper nya smarta klockor med Snapdragon 3100-chipp

Fossil har uppdaterat sitt utbud med smarta klockor, och de nya enheterna verkar åtminstone på pappret riktigt intressanta.

Publicerad Uppdaterad

Fossil har presenterat två nya klockmodeller kallade Julianna HR och Carlyle HR. Den förstnämnda kommer i guldutförande medan den andra är mer klassiskt grå. Klockorna skiljer sig inte åt alls när det gäller de tekniska specifikationerna, så det handlar i huvudsak om att välja mellan två olika designskolor.

Båda enheterna är av 44-millimeters storlek är rustade med 1,28-tums AMOLED-skärmar med en pixeltäthet på hela 328 ppi. Men den mest spännande nyheten står att finna under skalet, där Qualcomms Wear OS-optimerade chippset Snapdragon Wear 3100 huserar, ett stort lyft jämfört med föregångaren Snapdragon 2100. Man har dessutom öst på med 1 GB arbetsminne, något som lär ge en ytterligare prestandaboost. Även klockornas sensorer ska vara nya och förbättrade jämfört med de sensorer som använts i tidigare klockor från Fossil.

Precis som på tidigare klockor från Fossil så kan man skräddarsy de fysiska sidoknapparnas funktionalitet. En annan kul nyhet är att Fossil rustat klockorna med inbyggda högtalare, vilket gör interaktionen med Google Assistant betydligt smidigare. Lägg till 8 GB lagringsutrymme, inbyggd GPS och NFC-stöd för Google Pay och det här kan mycket väl vara de bästa Android Wear-enheter som går att köpa. Klockorna släpptes igår och finns i Fossilbutiken till priser från 295 dollar. 

Källa