Har stor kapacitet utanför landets gränser

Foxconn uppger att man kan lägga all Iphone-tillverkning utanför Kina

Även om handelskriget mellan USA och Kina skulle få ännu större proportioner, så lovar Apples tillverkningspartner Foxconn att produktionen av Iphone för den amerikanska marknaden kan säkras genom tillverkning utanför Kinas gränser.

Publicerad Uppdaterad

Det är i en intervju med affärspublikationen Bloomberg som en chef för Hon Hai (koncernen som äger Foxconn) vid namn Young Liu konstaterar att man skulle klara produktionen av Iphone-enheter avsedda för den amerikanska marknaden även om man använder sig uteslutande av de anläggningar som Foxconn har utanför Kinas gränser. Uttalandet kom i samband med frågor kring det rådande handelskriget mellan USA och Kina, något som skulle kunna hota Iphoneproduktionen på sikt. Liu klargör i intervjun att Apple inte har bett Foxconn att förlägga tillverkningen till utlandet, men menar att man däremot är beredda om man skulle få frågan. ”25 procent av vår produktionkapacitet finns utanför Kina, och vi kan hjälpa Apple att säkra behoven på den amerikanska marknaden. Vi har tillräcklig kapacitet för det” säger Liu.

Oklart var

Liu preciserar däremot inte exakt vilka anläggningar som man skulle kunna tänkas flytta produktionen till. Däremot förklarar Liu att man har möjligheten att snabbt flytta tillverkning och ställa om produktionen på sina anläggningar, just med tanke på att man vill undvika problem vid eventuella handelskrig. Foxconn har sedan tidigare tillverkning i Indien, och man har även tittat närmare på att bygga nya anläggningar i både Indien och Vietnam. Foxconn har även en produktionsanläggning på gång i Wisconsin i USA, även om den nu har blivit försenad av diverse anledningar. 

Källa