Jätteaffär

Foxconns dotterbolag köper Belkin för 7,1 miljarder

Det Kalifornienbaserade företaget Belkin är kanske mest känt för sina tillbehör till bland annat Iphone, Ipad och Apple Watch. Men man äger desssutom flera andra stora varumärken, bland annat Linksys. Och nu står det klart att den taiwanesiska elektronik- och tillverkningsjätten Foxconns dotterbolag Foxconn Interconnect Techology förvärvar Belkin i en miljardaffär.

Publicerad Uppdaterad

Har du någon gång köpt ett skärmskydd, ett mobilskal, en extraladdare eller en tredjepartskabel till din Iphone eller Ipad så är chansen ganska stor att det står Belkin på den. Företaget är en i det närmaste klassisk tillverkare av tillbehör till mobila enheter av olika slag, och har funnits i Kalifornien sedan 35 år tillbaka. Men nu köper taiwanesiska Foxconns dotterbolag Foxconn Interconnect Tecnhology Belkin för motsvarande 7,1 miljarder kronor. 

Viktigt skifte för Foxconn

Även Foxconn är pimärt kända som tillverkningspartner till Apple, och man monterar bland annat Apples Iphone-enheter i sina fabriker. Köpet av Belkin innebär förstås ett viktigt skifte för Foxconn, som därmed går från att vara en tillverkningspartner till att äga några av världens mest kända varumärken. Belkin äger nämligen i sin tur både Linksys, Wemo och Phyn. Speciellt Linksys är bekant för många konsumenter, då man tillverkar välrenommérade routrar. 

Källa