Det kan den

Frågor och svar om Apple Watch

Vad undrar du om Apple Watch? Läs våra svar och ställ själv frågor i vår chatt på fredag.

Publicerad Uppdaterad

Är pulsmätaren bra och hur fungerar den?
När du har Apples egen träningsapp igång mäts pulsen kontinuerligt och rapporteras till Apples hälsoapp i telefonen och till träningsappen så att du kan få ett medelvärde för ditt träningspass. Övrig tid så mäter klockan din puls någon gång var tionde minut upp till en gång i timmen. Det här verkar bero lite på hur mycket du rör armen. Den verkar mäta oftare när du är stilla.

Vad gör man för att komma igång med Apple Watch?
För att använda Apple Watch behöver du en Iphone 5 eller senare. Du startar Apple Watch-appen på telefonen och ska du kunna rikta telefonens kamera mot klockan för att ansluta, men det fungerade inte för oss, utan vi fick ansluta på manuellt vis.

Hur är apputbudet?
Klockans egen Appstore finns i Apple Watch-appen i Iphone, men alla appar för Apple Watch har en systerapp i Iphone, vilket gör att alla dina Iphoneappar som har en Apple Watch-version kan köras i Apple Watch. Det sägs att det finns cirka 3000 appar men det finns inga topplistor så det är svårt att få en helhetsbild av utbudet. Bland de svenska appar som finns tillgängliga märks Aftonbladet, Expressen, Dagens Nyheter, SAS, SJ och Länsförsäkringar Bank. Tittar vi efter större internationella aktörer finns appar från Twitter, Skype, Runkeeper, Instagram och CNN.

Vad kan en app göra?
Apparna du laddar ner är beroende av att telefonen är på och i närheten, så när batteriet i telefonen tar slut är även klockan väldigt begränsad i sin funktion. De flesta appar fungerar främst som primitiva fjärrkontroller till sina motsvarigheter i telefonen.

Har du några andra frågor om Apple, Ios och Apple Watch är du mycket välkommen att ställa de frågorna och få svar i vår chatt på fredag.