Sällsynt avslöjande i podd

Fuchsia är en experimentplattform, hävdar Google

Googles operativsystemet Fuchsia är inte tänkt som en ersättare till vare sig Android, Chrome OS eller båda två. Det står klart efter ett avslöjande som Googles Android- och Chromechef nu gjort i en podcast.

Publicerad Uppdaterad

Det var i samband med inspelningen av techsajten The Verges podast The Vergecast som Googlechefen Hiroshi Lockheimer valde att förtydliga vad Fuchsia handlar om en smula. Projektet har varit något av ett mysterium sedan 2016, då dess existens blev känt. Många har spekulerat i att operativsystemet inte bara skulle ersätta Android på sikt, utan att det även skulle överbrygga gapet till Chrome OS, och att Google således satsade på ett operativsystem för alla hårdvaruplattformar. Men det är inte vad det handlar om alls, enligt Lockheimer. 

”Vi tittar närmare på nya sätt att skapa ett operativsystem. Jag vet att det finns massor av människor där ute som tycker det är jättespännande och säger att 'det här är det nya Android' eller 'det här är nya Chrome OS. Men Fuchsia handlar inte om det. Fuchsia handlar om att tänja på gränserna för ett toppmordent operativsystem, och det vi lär oss via Fuchsia kan vi använda oss av i andra produkter” säger Lockheimer. En av många saker som man använder Fuchsia till är att experimentera med olika typer av hårdvara, inte minst för smarta hem. ”Det handlar inte bara om telefoner och datorer” säger Lockheimer, som poängterar att det finns gott om utrymme för olika operativsystem med olika styrkor och färdigheter. 

Källa