Techläckaren Evan Blass avslöjar allt

Fullständiga specifikationer och bilder på HTC U12 Plus läcker ut

HTC U12 Plus kommer att offentliggöras den 23 maj, men till följd av att den notoriske techläckaren Evan Blass varit framme igen, så tycks allt om telefonen nu vara avslöjat.

Publicerad Uppdaterad

Det går förstås inte att garantera att informationen om specifkationerna på HTC:s U12 Plus som Evan Blass nu kommer med är hundraprocentigt tillförlitliga, men Blass brukar vara en av de mest korrekt informerade läckarna när det kommer till nya smartphone-enheter, och därför är det förstås lite extra intressant när informationen kommer via honom.

Enligt de dokument som Blass kommit över så kommer HTC U12 Plus att få en 6-tums LCD-skärm med WQHD+-upplösning och ett bildförhållande på 18:9. Under skalet sitter ett Snapdragon 845-chipp och 6 GB arbetsminne, upp till 256 GB lagringsutrymme samt ett batteri med en kapacitet på 3 500 mAh. Selfiekameran har en upplösning på 8 megapixlar. Enheten ska dessutom vara IP68-klassad och därmed vattentålig. De bilder som ackompanjerar telefonen visar en enhet i tre olika färgsättningar (mörkgrått, rödbrunt och svart) med fingeravtrycksläsaren bak och hyfsat smala kanter både upp och nedtill på frontstycket. Telefonen saknar därmed sensorpanel. 

Källa