Tycks vara aktuella för nästa år

Fyra nya Sony-mobiler upptäckta

Så kallade användaragents-profiler på nätet har avslöjat fyra nya Sony-telefoner. Av allt att döma är de aktuella för lansering under nästa år.

Publicerad Uppdaterad

H3113, H3321, H4113 och H4311. Det är modellnumren på fyra nya Sony-mobiler som dykt upp via så kallade användaragents-profiler på webben. Bokstaven H är en indikation om att samtliga av telefonerna sannolikt är ämnade för lansering under 2018. Årets telefonmodeller från Sony har nämligen alla haft modellbeteckningar som börjar med bokstaven G. 2016 var det bokstaven F som gällde. 

En del detaljer

Det finns en del information om enheterna. Modellerna med beteckningar som börjar på H41 och H31 ska ha vara rustade med Full HD-upplösta skärmar, Bluetooth 5.0 och kör Android Oreo. De andra två enheterna har 720p-upplösning och Bluetooth 4.2 och kör Android Nougat. Ytterligare en enhet med bokstaven H i modellbeteckningen har dessutom dykt upp på benchmarkingsajten GFXBench. Det är H4233, som enligt uppgifterna från GFXBench har en 6-tumsdisplay med Full HD-upplösning, Snapdragon 630-chipp och 4 GB arbetsminne.

Från en annan källa får vi samtidigt uppgiften att Sony 2018 kommer att introducera ett nytt formspråk på sina mobiler. Enligt källan ska det heta Mirai, vilket ska betyda "framtiden". Om det innebär att man anammar trenden med telefoner med mycket skärm per framsida återstår att se.

Källa