Med Ice Cream Sandwich

Fyrkärnig Nvidia trolig i nästa Nexus

Nexus S kan få en uppföljare med Nvidia-processor.

Nvidias vd antyder att man är i färd med att utveckla nästa generations Nexus-mobil tillsammans med Google. En fyrkärnig Tegra-processor i kombination med Ice Cream Sandwich-versionen av Android väntas i den nya modellen.

Publicerad Uppdaterad

I ett samtal med investerare och analytiker har Nvidia-chefen Jen-Hsun Huang antytt att man tillsammans med Google håller på att ta fram nästa mobil i Nexus-serien.

- Vi arbetar mycket nära med Google och Tegra kommer att bli underbar för Ice Cream när den kommer, uppges Huang ha sagt enligt webbplatsen Seekingalpha.com

Att Google planerar en uppföljare till Nexus S bekräftades av Google när man presenterade den nya Android-versionen Ice Cream Sandwich under förra veckan. Man avslöjade inget om tidsplanen, men att den kommer bli den första ICS-enheten och alltså släppas under fjärde kvartalet i år är inte någon vågad gissning.

Den tidpunkten stämmer också med de tidsplaner som läckt ut för Nvidias kommande Tegra-processor. Dagens Tegra 2-processorer med dubbla kärnor kommer troligen att följas upp av Tegra 3, en processortyp med fyra kärnor, mot slutet av året.