Annons

Telefonen är inte särskilt platt

Galaxy Fold får ett enormt gap i vecket när den viks ihop

Det minst sagt stora gapet i vecket var ingenting som Samsung direkt fokuserade på när man presenterade sin böjbara telefon Galaxy Fold i onsdags.

Publicerad Uppdaterad

Den böjbara telefonen Galaxy Fold är den stora snackisen i mobilvärlden just nu. Och att det handlar om en banbrytande telefon råder det förstås inget tvivel om, då den kan fällas ut och förvandlas till en surfplatta på 7,3 tum. Fler tillverkare är på gång med produkter i det nya segmentet, men en fråga som sällan lyfts är det faktum att den böjbara skärmen ger upphov till ett rätt rejält gap i vecket, något som gör att telefoner av det här slaget får ett näst intill trekantigt utseende. Och faktum är att Samsung tycks ha gjort sitt bästa för att dölja saken. Sajten Engadget konstaterar till exempel att ingen av de 68 pressbilder som Samsung har på sin sajt visar gapet, och att det bara framgår hur stort det är i ungefär två sekunder av det videoklipp som användes för att presentera enheten. 

Ger ett udda utseende

Tittar man lite närmare på telefonen i hopfällt läge och ur rätt vinkel så inser man snart att formen ger ett ganska märkligt utseende, och dessutom kan man fråga sig hur bekväm telefonen blir att hålla i hopfällt läge, då gapet ser ut att vara uppskattningsvis en centimeter stort. Vissa användare ser förvisso kanske inte det hela som något större problem, men frågan är om inte teknikutvecklingen måste ta några steg till innan konceptet kan vinna den stora massans gillande. Mot bakgrund av att telefonen kostar från motsvarande 18 500 kronor, så lär gapet kunna få en mer avgörande betydelse en Samsung kanske tror. 

Tittar man närmare på bilderna framgår också att 3,5 mm-uttag för headset saknas, men det är i alla fall något som mobilanvändarna börjar bli vana vid, om inte kanske just Samsungs användare.

Källa