https://www.mobil.se/nyheter/galaxy-fold-slapps-i-sydkorea-i-morgon
567498
Nyheter
Fler länder följer senare

Galaxy Fold släpps i Sydkorea i morgon

Jodå, det blev till slut en omlansering av Samsungs böjbara Galaxy Fold. Men till en början enbart på den sydkoreanska marknaden.

Samsung har sedan tidigare lovat att en nylansering av den böjbara smartphonemodellen Galaxy Fold skulle ske i september, detta utan att precisera något datum. Och nu visar den koreanska elektronikjätten att man kommer att leva upp till sitt löfte, då man släpper Galaxy Fold på den koreanska marknaden så snart som imorgon, det vill säga fredagen den 6 september. Telefonen skulle ursprungligen ha lanserats i april, men det hela sköts upp efter att ett flertal testenheter visat sig ha undermåliga skärmar. Samsung har under sommaren jobbat intensivt på att förbättra både skärmarna och vikningsmekanismen, och förhoppningsvis har man lyckats förbättra telefonen i så pass hög grad att man åtminstone undviker ett fiasko. Samsungs mobilchef DJ Koh har i kölvattnet av händelserna medgivit att man hade lite för bråttom med att få ut produkten och att den inte var riktigt redo när man skickade ut testexemplaren. 

Fler länder ”inom några veckor”

En försiktig start på hemmamarknaden ska följas upp med att telefonen släpps i fler länder, bland annat i USA och på ett antal marknader i Europa. Men exakt när det kommer att ske är fortfarande oklart. Samsung hävdar att det handlar om ”några veckor”, vilket onekligen är en diffus tidsangivelse. Att Galaxy Fold nu till slut omlanseras är hur som helst en indikation på att segmentet kan få lite förnyad luft under vingarna, efter att det hamnat lite på undantag en period. Huaweis konkurrent i segmentet – telefonen Mate X – ska vara redo att släppas först i november, men möjligen får den kinesiska tillverkaren eld i baken när Samsung nu släpper Galaxy Fold.