Klocka och motionsarmband i ett

Galaxy Gear Fit: Snyggare stegräknare

Galaxy S5 i all ära, men Galaxy Gear Fit var kvällens snyggaste.

Publicerad Uppdaterad

Samsungs klock-lansering var i år antingen genialiskt uttänkt, eller ett rent missöde. de två första, Galaxy Gear 2 och Gear 2 Neo blev offentliga redan i söndags, och kanske just därför lyckades man hålla Galaxy gear Fit helt hemlig tills i dag.

Med sin rundade super-amoledskärm som följer handleden, den första i sitt slag på en konsumentprodukt, är den faktiskt riktigt läcker, något vi sällan brukar kläcka ur oss om Samsungprodukter. Armbandet är för övrigt utbytbart.

Vikten är på 27 gram, och förutom att vara klocka får du både motionsarmbands- och smartklockefunktioner i form av stegräknare, pulsmätare (betydligt mer motiverad här än på S5) och telefonnotifieringar. Samsung säger ingenting om systemet, men förmodligen är det Tizenbaserat precis som på de andra två klockorna. Ett utvecklarkit finns tillgängligt för dem som vill göra appar till den.

Liksom med Gear 2 ska man kunna tanka över spellistor med musik och sedan lyssna på musiken med endast armbandet och ett Bluetooth-headset, så att man till exempel ska kunna lämna mobilen i skåpet på gymet.

Galaxy Gear Fit kommer att börja säljas samtidigt som Galaxy S5, den 11 April.