Säljer dåligt

Galaxy Gear floppar

Uppdaterad 13:55: Samsung har inte lyckats sälja många exemplar av sin smarta klocka.

Publicerad Uppdaterad

När Samsung i samarbete med svenska operatörer började ge bort den smarta klockan Galaxy Gear gratis vid köp av en Galaxy Note 3 spekulerade vi i huruvida erbjudandet skapats för att spä på försäljningen av klockan.

Om vi ska tro en rapport som Business Korea tagit del av verkar det stämma. Enligt dem säljs klockan i strax under tusen exemplar per dag världen över, vilket totalt ska innebära ungefär 50 000 sålda enheter. Den siffran ska ligga väldigt långt under vad Samsung uppskattade att klockan skulle sälja. Det höga priset, usla batteritiden och, fram tills för någon dag sedan, tveksamma mjukvaran är garanterat några av de främsta orsakerna till det hela.

Även den böjda telefonen Galaxy Round, som hittills bara släppts på Samsungs hemmaplan, ska också gå knaggligt enligt rapporten. Där handlar det om knappt 10 000 exemplar som ska ha hamnat hos konsumenterna.

Uppdatering 13:55: Det verkar ha blivit förvirring med siffror. Ursprungskällan har nu förtydligat att 50 000 enheter gäller för Korea, vilket fortfarande är en flopp. Den globala siffran ska ligga på 800 000 exemplar, vilket kanske inte ska ses som succé om det hade rört sig om en telefon men eftersom det rör sig om ett mobiltillbehör hävdar åtminstone Samsung att de är nöjda hittills.