Tunnare kanter och ny kameralayout

Galaxy Note 10-läcka vittnar om stora designförändringar

Note 10 förväntas få vertikalt orienterade bakkameror i stil med Galaxy A9.

Galaxy Note 10 kommer inte att se ut som sin föregångare Galaxy Note 9, utan får enligt färska uppgifter ett rejält ansiktslyft.

Publicerad Uppdaterad

Det är den oftast korrekt informerade techläckaren Ice Universe som nu kommer med uppgifter rörande designen av Samsungs kommande telefonmodell Galaxy Note 10, som även förväntas komma i en Pro-version. Enligt uppgifterna så ska de nya telefonerna – som sannolikt offentliggörs någon gång i augusti – att få tämligen omfattande designförändringar, och Samsung sägs plocka med sig en del detaljer från vårens Galaxy S10-telefoner. Den som är bekant med Galaxy Note 9 känner till att den har en skärm med bildförhållandet 18,5:9 och tämligen rejäla kanter. Note 10 ska enligt uppgifterna däremot bli mer smäcker, bland annat tack vare att man går över till bildförhållandet 19:9, som medger tunnare kanter. Dessutom ska man ha valt att förse telefonen med ett kamerahål i still med S10-seriens. 

”Symmetrisk” design utlovas

Kamerahålet kommer dock inte att placeras i ena hörnet av skärmen, om man får tro Ice Universe. Istället ska det handla om en ”symmetrisk design”, vilket rimligen borde innebära att kamerahålet hamnar i mitten av skärmens överkant, även om någon exakt position inte uppges. Kamerahålet ska dessutom vara mindre än de vi sett på telefonerna i Galaxy S10-serien. Även på baksidan vankas förändringar, inte minst när det gäller kameralayouten. Samsung förväntas enligt uppgifterna förse telefonen med en vertikalt placerad bakkamera i övre vänstra hörnet – enligt samma princip som exempelvis Galaxy A9 – något som bland annat medger att man kan förse telefonen med ett lite större batteri. I övrigt ska kamerans hårdvara enligt tidigare rykten vara hämtad direkt från just Galaxy S10. Som alltid när det gäller läckor av det här slaget så är en dos skepsis alltid sunt. 

Källa