Ser ut att få ett chipp från 2018

Galaxy Note 10 Lite-läcka påstås avslöja allt om telefonen

Bild från Winfuture/Roland Quandt

Samsungs Lite-version av Galaxy Note 10 väntas dyka upp inom kort, och nu ser det mesta ut att ha avslöjats redan på förhand.

Publicerad Uppdaterad

Vi har börjat vänja oss så smått vid att telefoner inte längre bjuder på särskilt många överraskningar när de väl lanseras. Läckorna har i regel avslöjat det mesta redan på förhand, och de blir allt mer träffsäkra för varje år. Med det sagt så kan vi förstås inte garantera att den senaste läckan om Samsungs kommande Galaxy Note 10 Lite stämmer till 100 procent, även om sajten Winfuture och techläckaren Roland Quandt sällan är fel ute med förhandsuppgifter. Det känns dock som rimliga specifikationer: Telefonen sägs komma med en 6,7-tums AMOLED-skärm med Full HD+-upplösning, ett Exynos 9810-chipp (åtminstone i vår del av världen). Det handlar med andra ord om ett lite äldre systemchipp som släpptes redan 2018. Telefonen får ett batteri på 4 500 mAh som dessutom har stöd för snabbladdning. 

På kamerasidan tycks man ha valt samma konfiguration som vi sedan tidigare hittar på den ordinarie Galaxy Note 10. Vi snackar således om en trippelkamera med 3x12 megapixlars upplösning fördelat på en huvudkamera, en ultravidvinkellins och en telefotolins. Selfiekameran är däremot något enklare än på Note 10 och har en upplösning på 32 megapixlar. Arbetsminnet landar på 6 GB medan lagringsutrymmet ligger på 128 GB. Telefonen ska komma med en S Pen-stylus. Telefonen ska släppas på utvalda marknader i Europa, och mycket pekar på att en lansering sker den 10 januari. 

Källa