https://www.mobil.se/nyheter/galaxy-note-3-fuskar-med-prestandabetyg
527065
Nyheter
Dopar benchmark-program

Galaxy Note 3 fuskar med prestandabetyg

Ars Technica har upptäckt att Samsung fuskar med de betyg som Galaxy Note 3 får i testprogram.

Även om olika typer av så kallade benchmark-program, som Antutu eller Geekbench, inte säger hela sanningen om hur snabb en telefon upplevs vid dagligt användande är det ändå ett väldigt populärt sätt att mäta och jämföra telefoner. Vi gjorde det så sent som igår med Apples nya Iphones som exempel.

Tidigare i år framkom det att Samsung putsade de resultat som Galaxy S4 fick i vissa av de här testerna. Då handlade det främst om vilka resultat som uppmättes på grafikprocessorn och nu har sajten Ars Technica märkt att de upprepar fuskandet med Galaxy Note 3.

De tyckte att siffrorna de fick fram i Geekbench 3 såg lite konstiga ut i jämförelse med andra modeller som också kör Qualcomms Snapdragon 800 som systemchip. Medan Geekbench 3 är en väldigt populär app är Stealthbench, som är en direkt klon av Geekbench men med ett annat namn, betydligt mindre känd. När Ars Technica jämförde resultaten de fick ut från båda testapparna blev det tydligt att Note 3 finputsar siffrorna en hel del när Geekbench kördes.

Varför Samsung gör så här känns rätt uppenbart, eftersom det framställer telefonen i bättre dager. Varför de fortsätter att göra på det här viset efter den rejäla kritik de fick för samma sak hos Galaxy S4 är däremot inte lika uppenbart. Note 3 är på pappret en väldigt kompetent telefon genomgående, men den här typen av fusk känns som att det urholkar förtroendet för Samsung en hel del.

Källa