Sägs ha dykt upp på bild

Galaxy Note 3 Neo: Ny budgetlur från Samsung?

En läckt bild uppges visa Galaxy Note 3 Neo (till vänster) till en Galaxy Note 3-telefon. Foto: SamMobile.

Samsung ryktas ha en billigare variant av Galaxy Note 3 på gång. Nu påstås 5,5-tummaren ha fångats på bild.

Publicerad Uppdaterad

För en tid sedan dök det upp förhandsrykten om att Samsung arbetar med en billigare och nedbantad version av jätten Galaxy Note 3.

Det spekuleras i att den nya telefonen ska få namnet Galaxy Note 3 Neo. Enligt obekräftade uppgifter handlar det om en 5,5-tums enhet med super amoled-skärm och 720p-upplösning (1280 gånger 720 bildpunkter). 

Telefonen - som alltså ska vara något mindre än Note 3 på 5,7 tum - sägs ha 2 Gbyte i ram-minne, 16 gigabyte i lagringsminne med plats för microSD-kort, en 8-megapixelskamera och ett batteri med en kapacitet på 3 100 milliamperetimmar.

Från vänster: Galaxy Note 3 Neo, Galaxy Note 3. Foto: SamMobile.

Sexkärnigt systemchipp

Galaxy Note 3 Neo ska finnas i två versioner: en med stöd för 4G/LTE och en med turbo-3G. LTE-versionen uppges köras med en sexkärnig systemprocessor, som prestandamässigt ska placera sig mittemellan Galaxy S4 och Galaxy Note 3. Chippet har två kärnor klockade till 1,7GHz, samt fyra kärnor med en klockfrekvens på 1,3Ghz.

Sajten SamMobile har publicerat ett gäng fotografier som påstås föreställa nya Note 3 Neo-luren. Av bilderna att döma ser telefonen ut att var mer eller mindre identisk med Galaxy Note 3 när det kommer till design.

Rykten säger att Galaxy Note 3 kan komma att lanseras på mobilmässan Mobile World Congress 2014, vilken ska hållas mellan 24 och 27 februari.

Källa