Undviker Apple

Galaxy Note 5 kan lanseras tidigare

För att undvika att krocka med Apples lanseringar sägs Samsung lansera sin phablet tidigare än väntat.

Publicerad Uppdaterad

Rapporten om att man ska lansera telefonen en månad tidigare kommer från Wall Street Journal som hänvisar till en person med insyn. Det är alltså inte några bekräftade uppgifter vi talar om.

Anledningen till varför man planerar att lansera enheten tidigare sägs vara att man inte vill slåss om uppmärksamheten med Apple. Både Apples förväntade Iphone-lansering och Samsung produktlansering äger vanligtvis rum i september. Apple har för vana att lansera nya telefoner i San Francisco medan Samsung visar upp sina nyheter på IFA-mässan i Berlin.

Rapporten nämner inte om den tidigarelagda lanseringen kan gälla även en eventuell Galaxy S6 Edge Plus. Galaxy Note 5 är dock ett väletablerat märke och något tillverkaren troligtvis vill ge så mycket uppmärksamhet som möjligt. Apple lanserade förra året sin första egna phablet i och med att Iphone 6 Plus såg dagens ljus. Samsung vill äskert övertyga så många som möjligt om att Note-serien fortfarande är relevant på marknaden, särskilt efter att Iphone 6 Plus i USA tog ledningen i försäljning bland phablets under första kvartalet i år.

Källa