I två varianter

Galaxy Note 7 benchmarkad

Samsung Galaxy Note 7 har dykt upp i benchmarktester i två olika utföranden.

Publicerad Uppdaterad

Än har vi inte hört något officellt från Samsung, men förhandsuppgifterna talar om en lansering av Galaxy Note 7 i början av augusti med säljstart omedelbart efteråt. Därför är det naturligt att det duggar tätt med rykten så nära inpå.

Det senaste är att Note 7 dykt upp i benchmarktest, Geekbench för att vara exakt. Intressant är att den observerats i två olika utföranden. En med chipsetet Snapdragon 820, och en med Samsungs eget chipset Exynos 8893. Det sistnämnda är ett annat chipset än det som sitter i Galaxy S7, och i prestandatestet får det uppseendeväckande bra resultat vid körning av flera processorkärnor samtidigt.

Men den fråga vi alla EGENTLIGEN vill ha svar på är ju: Kommer den hit till Sverige? Förra året blev vi ju snuvade på konfekten när Note 5 aldrig fick någon officiell försäljning på den europeiska marknaden. Att Note 7 verkar finnas i två varianter talar till vår fördel den här gången. Hade den sålts i begränsad utgåva hade man förmodligen nöjt sig med en variant, den med Samsungs eget chipset.

Å andra sidan är det förmodligen prototyper vi ser i benchmarktesterna, och inte serieproducerade exemplar. Förhandsryktena är till exempel överens om att Note 7 ska ha 6 gigabyte arbetsminne, och de benchmarkade mobilerna har bägge 4 gigabyte. Så det kan även röra sig om två olika testversioner där den slutliga versionen bara kommer att ha det ena chipsetet. Än är det för tidigt att ropa hej, med andra ord.

Källa