Analytiker hävdar

”Galaxy Note 8 får dubbla kameror”

Analytikern Ming-chi Kuo hävdar att Samsungs kommande phablet Galaxy Note 8 får dubbelkamera.

Samsungs nya phablet Galaxy Note 8 kommer att ha något som Galaxy S8 saknar, nämligen dubbla kameror. Det hävdar åtminstone den ofta mycket välunderrättade analytikern Ming-Chi Kuo.

Publicerad Uppdaterad

Att Galaxy Note 8 är en viktig produkt för Samsung råder det väl knappast något tvivel om. Galaxy S8 i all ära, men det är ju faktiskt Note 8 som är den riktiga uppföljaren till fiaskotelefonen Note 7, en enhet som fick återkallas och läggas ned då den visat sig vara både brand- och explosionsbenägen. Och ryktena om Note 8 har redan börjat cirkulera, trots att Samsung nätt och jämnt hunnit lansera Galaxy S8. 

Välunderrättad 
De uppgifter om Note 8 som nu dykt upp kommer från ingen mindre än KGI Securities-analytikern Ming-Chi Kuo, en man med ett nästan magiskt facit när det gäller förhandsuppgifter och rykten. Kuo är kanske framför allt känd för sina träffsäkra Iphone-uppgifter, men han är förstås välunderrättad även när det gäller andra varumärken. 

Dubbelkamera
Enligt Kuo kommer Note 8 att få Qualcomms Snapdragon 835-chipp under skalet och en OLED-skärm på 6,4 tum med QHD-upplösning. Men den kanske viktigaste detaljen gäller enhetens kameralösning, då Note 8 till skillnad från Galaxy S8 får dubbelkamera på baksidan. Den ena linsen ska vara av vidvinkeltyp och den andra ska vara en telelins. Upplösningen ligger på 12 respektive 13 megapixlar och dessutom kommer kameran att ha 3 x optisk zoom. Enligt Kuo kommer Note 8 -kameran att vara ”betydligt bättre än den i Iphone 7 Plus och lika bra som kameran i kommande Iphone 8”.

Källa