Snapdragon spöar Exynos

Galaxy S10 blir snabbare i USA än i Europa

Samsungs pinfärska Galaxy S10 har Qualcomms Snapdragon 855-chipp under skalet i Nordamerika. I Europa är telefonen rustad med Samsungs egna Exynos 9820-chipp. Och Qualcomms chipp är betydligt snabbare.

Publicerad Uppdaterad

Samsung har sedan många år tillbaka valt att använda olika chipp i sina Galaxytelefoner beroende på vilken marknad de släpps på. I större delen av världen får man Samsungs egna Exynoschipp, medan nordamerikanska kunder får telefonerna med det senaste toppchippet från Qualcomm. Så även när det gäller den nya Galaxy S10-serien.

Och nu visar benchmarktest som utförts av Anandtech att telefonen blir avsevärt snabbare med Qualcomms Snapdragon 855-chipp än med Exynos 9820-chippet, som vi här i Europa får nöja oss med. Faktum är att till och med telefoner med förra årets toppchipp från Qualcomm – Snapdragon 845 – presterar bättre än nya Galaxy S10 med Exynos-chipp. 

Benchmarktester säger inte allt

I vissa kategorier av testerna som utförts så är skillnaden mellan de båda chippen mycket stor, medan det i andra sammanhang inte är lika påtagligt. När det gäller videoredigering så får till exempel Galaxy S10+ med Snapdragonchipp mycket fina siffror, medan Exynos-verianten får ett sämre resultat än den snart tre år gamla Pixel XL. Det bör dock påpekas att benchmarktester säger långt ifrån allt när det handlar om det dagliga användandet, och det är tveksamt huruvida man kommer att märka någon väsentlig skillnad. 

Källa