https://www.mobil.se/nyheter/galaxy-s10-skarmen-sopar-banan-med-alla-andra-far-toppbetyg
566682
Nyheter
Displaymate har sagt sitt

Galaxy S10-skärmen sopar banan med alla andra – får toppbetyg

Att Samsungs skärmar håller hög kvalitet råder det inget tvivel om. Och med nya Galaxy S10 har man ännu en gång lyckats tänja på gränserna. Inflytelserika Displaymate ger nämligen telefonen högsta möjliga betyg.

Inget annat företags ord väger tyngre när det handlar om smartphoneskärmar än Displaymates. Och att Displaymate gillar Samsungs mobilskärmar är inte konstigt, då de onekligen håller mycket hög klass. Därför är det egentligen inte särskilt förvånande att även pinfärska Galaxy S10 briljerar på det här området. Det som är anmärkningsvärt är att skärmen enligt Dipslaymate innebär ett enormt lyft jämfört med skärmarna på förra årets Galaxy-enheter. Betyget blir ”A+”, det vill säga det högsta möjliga. 

Perfekt färgåtergivning

Galaxy S10-skärmen sätter inte mindre än ett dussin nya rekord, och en av de aspekter som imponerar mest på Displaymate är färgåtergivningen som man beskriver som ”visuellt omöjlig att skilja från perfekt”. Man konstaterar även att skärmen är exceptionellt ljusstark, till och med 17 procent mer ljusstark än Galaxy S9-skärmen. Displaymate menar att Galaxy S10 har den i särklass bästa skärmen på smartphonemarknaden och skriver att den är ”den mest innovativa och högpresterande smartphoneskärm som vi någonsin labbtestat”.