Lyxversion av Samsung Galaxy S5

Galaxy S5 Prime kan släppas i juni

Ett av ryktena kring den påstått kommande Samsung Galaxy S5 Prime-telefonen är att den plastiga inramningen av den befintliga Galaxy S5:an ska vara utbytt mot ett metallchassi.

Kommer Samsung att släppa en fräsigare variant av toppmodellen Galaxy S5 till sommaren? Det påstår i alla fall koreanska medier.

Publicerad Uppdaterad

Även om Samsung fortfarande inte har gett några officiella uttalanden om att så är fallet, så tyder uppgifter i koreanska medier på att en förbättrad variant av Samsung Galaxy S5 är på gång att lanseras till sommaren.

Enligt koreanska Naver kommer Samsung Galaxy S5 Prime att lanseras redan inom en månad, och det till ett pris på motsvarande knappt 6 000 kronor. En av de främsta skillnaderna mellan den nuvarande S5-modellen och S5 Prime uppges vara att den senare ska vara utrustad med en bättre skärm - närmare bestämt en 5,2-tumsskärm med en upplösning på 2550 x 1440 punkter.

Tidigare uppgifter om telefonen har också gjort gällande att den, till skillnad från den ganska plastiga S5:an, ska vara utrustad med ett metallchassi. 

Källa