https://www.mobil.se/nyheter/galaxy-s5-zoom-p-g-ng
555899
Nyheter
Istället för F5?

Galaxy S5 Zoom på gång?

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/s5-zoom.jpg?itok=MoiU5Om9', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/s5-zoom.jpg?itok=3LD3suo5', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/s5-zoom.jpg', w: 768, h: 480, title: ' ' },]
Det verkar inte bli någon metallvariant av S5, men däremot en med lite bättre kamera i form av en Galaxy S5 Zoom.

Tidigare idag rapporterade vi att Samsung själva skjutit ner ryktena om en metallvariant av Galaxy S5. Med den vanliga, och hittills enda utannonserade, Galaxy S5 och dess fokus på träning genom sin vattentålighet och pulsmätare gissar vi på att en S5 Active antagligen inte är på kartan heller.

Däremot verkar Samsung inte kunna hålla sig från att göra en kameravariant av telefonen, på samma sätt som förra årets Galaxy S4 Zoom sägs företaget nu hålla på att färdigställa en Galaxy S5 Zoom.

Precis som förra året ska det röra sig om en telefon med bättre kamera, men med allt annat nedbantat. Kameran ska ligga på 19 megapixel i upplösning och rimligen ett zoomobjektiv på det. Hårdvaran i övrigt ska bestå av Samsungs egna systemchip med en hexa core-processor (sex kärnor på ren småländska) på 1,3 gigahertz. Till det får vi även två gigabyte arbetsminne och sexton gigabyte lagringsutrymme på en maskin som kör Android 4.4.2.

Något datum för släpp finns inte i dagsläget. Men med tanke på att vi svenskar inte sett röken av någon mobil med Samsungs egna systemchip kan vi gissa att telefonen antingen bara släpps i Asien, eller att den kommer att byggas om med ett Qualcomm-chip lagom tills den kommer hit.

Bilden ovan föreställer fjolårets modell Galaxy S4 Zoom

window.grumi = { key: '892c9379-5d76-4c64-8d3b-6559f949b7c2' };