Redan?

Galaxy S6 dyker upp i prestandatest

Samsungs kommande toppmodell kan redan ha gjort smygpremiär via benchmarkappar.

Publicerad Uppdaterad

Det är via den populära benchmarkappen Antutu som uppgifterna kommer, där många telefonmodeller listas tillsammans med siffror över hur snabba de är. Det var i sin tur kinesiska tidningen Cnmo som snappade upp händelsen och med det även ett par specifikationer.

Modellnumret på enheten ska vara SM-G925F, vilket faktiskt ska vara den europeiska modellen till och med. Enligt sammanfattningssidan på Antutu (själva prestandatestet gick tydligen inte att få fram) ska det röra sig om en enhet med Android 5.0 och Samsungs eget Exynos-chip av modell 7420 med åttakärnig processor på uppåt 1,8 gigahertz. Grafiken kommer från en ARM Mali T-760 och arbetsminnet ligger på tre gigabyte. Skärmen är 5,5 tum stor med upplösningen 2560 x 1440 pixel och kameran på baksidan skryter med 20 megapixels upplösning medan den på framsidan får nöja sig med fem. Utöver det finns det även 32 gigabyte lagringsutrymme på enheten.

Det låter knappast som några otroliga specifikationer, men det kan mycket väl vara en fejkad enhet som dykt upp också. De senaste ryktena pratade om ett Snapdragon 810-chip istället för Samsungs egna, men det kan lika gärna ändra på sig till släpp.

Låter det, baserat på de ganska få specifikationerna, som en värdig uppföljare till Samsung Galaxy S5?