Senaste ryktena

Galaxy S6: Två varianter med glasbaksida

Enligt de senaste ryktena kommer Samsung Galaxy S6 vara av glas och metall, och komma i två varianter.

Publicerad Uppdaterad

Samsungs nästa flaggskepp Galaxy S6 väntas lanseras på mässan Mobile World Congress i början av mars, och rytena kring vad som kommer att visas upp kommer bara att bli fler och fler fram till lanseringen.

Det skvallras mycket om designen, som enligt uppgift ska vara helt ny. Det sade Samsung i och för sig om Galaxy S5 också, som var till förvillelse lik S4, men den här gången sägs företaget har dragit igång något som de kallar Project Zero som ska innebära en nystart för designen av Samsungs flaggskepp.

Nu citerar Sammobile koreanska Daily, som hänvisar till anonyma uppgiftslämnare med insyn i verksamheten, som säger att Samsung Galaxy S6 kommer att ha fram- och baksidor av glas med en smal metallram runtomkring. Ungefär som Sonys toppmodeller, eller för den delen Iphone 4 och 4S, alltså, även om det förmodligen går att skapa fler varianter av denna konstruktion än dessa två exempel. Stämmer uppgifterna lär i alla fall kritiken mot att Samsungs toppmodeller är plastiga tystna, även om alla inte lär bli lika nöjda över att batteriet förmodligen inte kommer att vara utbytbart och baksidan mer känslig för olyckor.

Två varianter
Ett annat rykte som snurrar är att det precis som för Note 4 kommer två varianter av Galaxy S6, en vanlig och en Galaxy S6 Edge. Sammobile säger sig nu kunna bekräfta att så är fallet, och att modellen med böjd skärm kommer att vara krökt på bägge sidor i stället för bara på ena sidan som på Galaxy Note Edge.

Mobilen kommer att använda samma panelbaserade system som på Note Edge, så de paneler för till exempel stegräknare, nyheter och favoritappar som finns tillgängliga nu kommer även att fungera på S6 Edge (om nu telefonen kommer att heta så). Du kommer att kunna välja om du vill ha dessa på vänster eller höger sida beroende på hur du använder mobilen. Glance Lighting är en funktion som gör att sidopanelen tänds när du får ett telefonsamtal eller tar upp mobilen. Du kan också välja att panelen ska lysa i olika färg beroende på vem det är som ringer dig.

I mars lär vi veta mer om uppgifterna stämmer.

Källa