https://www.mobil.se/nyheter/galaxy-s7-sarbar-via-meltdown
565684
Nyheter
Österrikiska forskare slår larm

”Galaxy S7 sårbar via Meltdown”

Vi kan uppenbarligen inte lägga sårbarheterna Spectre och Meltdown till handlingarna riktigt ännu. Enligt österrikiska säkerhetsforskare så ska man nämligen kunna använda Meltdown för att attackera Samsungs Galaxy S7, en telefonmodell som i dagsläget används av uppskattningsvis 30 miljoner människor.

Samsung har alldeles nyligen rullat ut en uppdatering som ska skydda telefonmodellen Galaxy S7 mot sårbarheten Meltdown, som tillsammans med sårbarheten Spectre skapade ett smått kaos tidigare i år. Det ska inte heller finnas några uppgifter som tyder på att sårbarheten har exploaterats av hackare. Men enligt österrikiska forskare så ska det åtminstone tidigare ha gått att attackera just Galaxy S7 via Meltdown, trots att man trott att telefonen varit mer eller mindre immun mot den typen av attack. Säkerhetsforskarna som upptäckt saken säger att man kommer att avslöja fler detaljer inom kort, detta i samband med säkerhetskonferensen Black Hat som just nu äger rum i Las Vegas. 

Kan röra fler telefoner

Enligt en av forskarna, Michael Schwarz, så tittar man för närvarande närmare på huruvida det kan vara fler telefoner från andra tillverkare som är drabbade av sårbarheten, något man alltså inte kunnat utesluta ännu. ”Det kan rent potentiellt finnas hundatals miljoner telefoner därute som berörs av Meltdown” menar Schwarz i ett uttalande till Reuters. Några andra telefoner från Samsung ska dock inte vara berörda. Samsung har inte uttalat sig kring hur många exemplar av Galaxy S7 som sålts, men enligt siffror från Strategy Analytics så ska antalet användare ligga på runt 30 miljoner.