Annons

Säkerhetsuppdatering ställer till det

Galaxy S8-ägare kan inte snabbladda efter uppdatering

Galaxy S8 har ett fläckfritt facit vad gäller överhettning så här långt.
Galaxy S8 har ett fläckfritt facit vad gäller överhettning så här långt.

En säkerhetsuppdatering för Samsungs flaggskeppsmobil Galaxy S8 tycks ställa till problem för flera användare. Detta då deras enheter inte längre går att snabbladda efter att de installerat uppdateringen.

Publicerad Uppdaterad

Det är i nuläget oklart hur omfattande problemen är, men att det är många S8-ägare som upplever samma sak råder det inget tvivel om: Deras enheter går inte längre att snabbladda efter att de installerat en färsk uppdatering. Det tycks av allt att döma vara säkerhetsuppdateringen för oktober månad som ställer till det. Problemet omfattar dock märkligt nog inte samtliga S8-ägare, utan bara vissa. 

Kan ladda långsamt

Det är enbart snabbladdningen som berörs. Enheterna går alltså fortfarande att ladda, men det tar betydligt längre tid än vad de flesta hunnit vänja sig vid. Vissa användare rapporterar dessutom om ovanligt långsam laddning, i vissa fall hela sex timmar för att komma upp i full kapacitet. Lyckligtvis har uppdateringen inte rullats ut globalt, utan bara i vissa regioner. Samsung har inte kommenterat det hela ännu, så huruvida en fix är på gång är oklart. 

Källa