Samsung-representant

"Galaxy S8 får Android 8.0 i januari"

Enligt Samsungs betateam i Storbritannien är den officiella Android 8.0 Oreo-uppdateringen till Galaxy S8 inte alltför långt borta.

Publicerad Uppdaterad

Samsung är i färd med att betatesta Android 8.0 till Galaxy S8 och S8 Plus, och många undrar förstås när den färdiga versionen kan väntas. Om man får tro betateamet i Storbritannien är svaret om drygt en månad. Enligt en skärmdump från betacommunityn ska den färdiga versionen släppas i slutet av januari "eller början av februari om vi stöter på fler problem". Vi får också veta att en fjärde betaversion är nära förestående.

Även om den som uttalar sig är officiel representant för Samsung får vi ta uttalandet med viss försiktighet. Vi minns att det förra året under betatestandet av Android 7.0 Nougat till Galaxy S7 hävdades under liknande omständigheter att telefonen skulle få Android 7.1 kort efter Nougat-uppdateringen. Den Samsungrepresentanten visste tydligen inte vad hen talade om, för Samsung Galaxy S7 är fortfarande kvar på Android 7.0.

Android 8.0 till Samsung Galaxy S8 innebär bland annat följande nyheter: Notifieringar kan nu snoozas, så att du tar bort dem för stunden men får tillbaka dem senare. Mappar kan nu också ges olika färg, så att du kan färgkoda dem efter innehåll.

I Android 8.0 får du om du trycker och håller på en ikon en kontextmeny där du snabbt kan nå vissa funktioner i systemet. Denna funktion har Samsung på ett rätt snyggt sätt lyckats baka ihop med sin egen meny som man får upp vid långtryck, för att skapa mappar eller ta bort appar.

Samsung har också implementerat en funktion kallad Dual Messenger, som innebär att du kan ha mer än en inloggning till en app där du har mer än ett konto men appen bara tillåter ett. WhatsApp, Facebook, Skype, Facebook Messenger, Snapchat med flera stöds av funktionen. Vi har sett liknande tidigare i andra tillverkares mobiltelefoner och funktionen gjorde entré i Samsung Galaxy Note 8.

Källa