Samsung satsar på Force Touch

Galaxy S8 kan få tryckkänslig hemknapp

Dagens S8-rykte handlar om hur telefonen väntas hantera så kallad Force Touch.

Publicerad:

16 mar 2017 - 15:24

Uppdaterad:

16 mar 2017 - 15:29

Det är The Investor som rapporterar om hur Samsung Galaxy S8 väntas hantera funktionen som kallas Force Touch eller 3D-touch (det senare är Apples namn för funktionen). Funktionen dök först upp i Apples klockor, sedan blev den standard för Iphone, och innebär att skärmen känner skillnad på om man trycker löst eller hårt, och olika saker händer beroende på vad man gör.

I Androidvärlden tillhör Force Touch än så länge sällsyntheterna, även om Google i Android 7.1.1 har lagt in en funktion för förhandstitt på appar som nog är tänkt för Force Touch. Ett par mobiler finns i alla fall med funktionen.

Enligt The Investor har skärmen i S8 stöd för Force Touch, men på grund av det ännu begränsade stödet för funktionen i Android har man valt att bara aktivera den i den virtuella hemknappen. Det innebär alltså att man kan aktivera olika funktioner genom att trycka olika hårt på hemknappen.

The Investor hävdar också att höstens Note 8 kommer att ha Force Touch aktiverat över hela skärmen och ett nytt användargränssnitt som flitigt använder funktionen.

Undertecknad tycker att Force Touch är en funktion som borde stannat på ritbordet då den ökar komplexiteten i användargränssnittet, och förvandlar "långtryck" till det betydligt mer svåranvända "tryck länge, men inte för hårt". Vad tycker ni om Force Touch, i Ios eller Android? skriv och kommentera!

.

.

 

.