Rekordförsäljning

Galaxy S8 redan såld i över 5 miljoner exemplar

Galaxy S8 – långt mer populär än väntat.

Samsungs nya flaggskeppstelefoner Galaxy S8 och S8 Plus säljer långt över förväntningarna. Enligt Samsung har man redan passerat fem miljoner sålda exemplar, trots att telefonerna bara funnits på marknaden i knappt en månad.

Publicerad Uppdaterad

Många analytiker och experter hade på förhand gissat att Samsung skulle få det svårt med att återvinna konsumenternas förtroende, i kölvattnet av fiaskot med Galaxy Note 7, en telefon som fick återkallas och läggas ned på grund av att den visat sig vara benägen att börja brinna och i vissa fall även explodera. Med facit i hand fick olyckskorparna fel. För nya Galaxy S8 och S8 Plus går av allt att döma åt som smör i solsken. 

Inga exakta siffror

Samsung har inte offentliggjort några exakta siffror, men avslöjar så mycket som att enheterna tillsammans redan sålts i över fem miljoner exemplar. Inte nog med att det är oväntat mycket efter så kort tid på marknaden. Telefonerna har ännu inte ens lanserats på ett flertal stora marknader, inte minst den kinesiska. I slutet av maj ska Galaxy S8 och S8 Plus finnas i 120 länder, är det tänkt. 

Prognoser på skam

Så sent som i mars kom prognoser från analytiker som trodde på 40 till 45 miljoner levererade enheter under 2017. Men nu ligger prognoserna på mellan 50 och 60 miljoner enheter. Och redan fram till slutet av andra kvartalet förväntas Samsung ha sålt 20 miljoner exemplar av de nya flaggskeppen. 

Källa