https://www.mobil.se/nyheter/galaxy-s9-fick-trog-forbokningsstart-i-sydkorea
564919
Nyheter
Inte som väntat

Galaxy S9 fick trög förbokningsstart i Sydkorea

Enligt uppgifter från källlor bland de lokala operatörerna i Sydkorea så ska Samsungs nya flaggskeppstelefoner Galaxy S9 och S9+ har förbokats i betydligt mindre omfattning än väntat, efter att de nyligen släppts i hemlandet.

Man blir aldrig profet i sitt eget hemland. Nja, va? Samsungs telefoner går normalt sett som smör i solsken i hemlandet Sydkorea. Men den här gången har det inte blivit den smakstart man normalt sett brukar få. Det handlar förstås om Galaxy S9 och S9+ som inte ska ha förbokats i riktigt så många exemplar som Samsung och landets operatörer ska ha väntat sig. Framför allt så går det enligt uppgifterna trögare än för föregångarna S8 och S8+. 

Inga officiella siffror

Nu är det förvisso inte Samsung som gått ut med några officiella siffror kring förbokningarna, utan i stället källor bland landets lokala operatörer som sajten Sammobile pratat med. Enligt dem ska många vara nyfikna på produkterna, men desto färre väljer att slå till och köpa någon av dem. Nu har förhandsbokningarna dock inte varit öppna särskilt länge, och det finns ännu all tid i världen att vända trenden. De fina omdömen som S9 och S9 Plus fått av såväl Displaymate och DxO Mark lär sannolikt hjälpa till med att ge försäljningen en liten knuff framåt. Enligt Displaymate har S9 den bästa skärm man någonsin testat i sitt labb, och enligt DxO Mark har S9 Plus den bästa kameran på marknaden.